Thuiswerken verplicht?

Tja we moeten onze verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van Covid19 ofwel het Corona virus. Dat betekend op dit moment geen handen schudden en thuis werken. Met het handenschudden hoef ik me niet in te spannen om een oplossing te bieden maar voor de thuiswerkplek wel. Wist u dat de werkgever altijd moet faciliteren volgens de EN en ARBO normen?. Nu heeft die werkgever geen focus daarop en dat kunnen we ons goed voorstellen. Dus ligt de verantwoordelijkheid bij de werknemer!.

Wat kunt u zelf doen? 1) – de werkomgevingcoach te laten komen voor advies 2) – vragen om adequaat meubilair 3)- op google kijken maar dat valt niet mee door de bomen het bos te zien.

“Oh je mag thuiswerken je bent het niet verplicht” dat is een veel gehoorde woordspeling. Helaas ook dan moet de werkgever faciliteren in het meubilair wat moet voldoen aan de NORM. Want krijgt u fysieke klachten en dat speelt al op na 2 dagen werken op de salon tafel vanuit het bankstel. Of u werkt aan de keuken tafel op een huiskamer stoel, meest voorkomende klachten: een houten achterwerk, pols klachten, rugklachten en veel pijn in de schouder en nek.

Bel ons voor een afspraak of klik op de offerte aanvragen.

Zitten is het nieuwe roken?

Ga maar eens na hoeveel uren je zittend doorbrengt. Als je hierover nadenkt dan komt dit wel even binnen.Persoonlijk heb ik al bijna zo’n 6.000 dagen gezeten. . Gemiddeld zo’n 9 uur per dag, dan zit je in totaal op 54.000 uren die ik er dus al op heb zitten. Ik reken nog niet eens het mee wat ik thuis zit en de kilos die erbij komen. Je kan dus wel nagaan hoe belangrijk het is dat je goed zit ;).

Zitten veroorzaakt klachten en dit veroorzaakt ziekteverzuim. Ik wil bewustwording creƫren over dit fenomeen. Een paar jaar gelden kwamen de eerste onderzoeksresultaten dat zitten dodelijk was en dat het beter was meer te gaan bewegen. Hoe kan dat nu als de werkzaamheden meer worden en door het beeldscherm en computer gebruik de taken meer werden. We kunnen niet het werk neerleggen en gaan wandelen of sporten?

Maar ja, jij zit nog de hele dag op die bureaustoel. Hoe zorg je er dan voor dat je stressniveau niet steeds verder oploopt? En hoe zorg je ervoor dat je geen lichamelijke klachten krijgt van het zitten. Daar komt het interessante. Je kunt je bureaustoel gebruiken om stress te verlagen:

Omdat het zenuwstelsel in je rug een communicator is naar je hersenen komen de fysieke klachten dus ook in je hersenen terecht. En die krijg je als je bureaustoel niet op jou is afgesteld. Klinkt misschien raar, maar dit heeft ook gevolgen voor mentale toestand. Niet bevorderlijk voor je omgeving dus als die de verkeerde kant opgaat. En omdat je ook nog eens zoveel uren op je bureaustoel zit, moet ‘ie gewoon goed zijn. Dus voldoende alles van je rug ondersteunen, je schouders op de juiste hoogte houden en ervoor zorgen dat je voetjes op de vloer kunnen blijven.

Wil jij er vandaag nog voor zorgen dat je de volgende duizend uur zo min mogelijk last van stress hebt, neem dan contact met ons op via info@werkomgevingscoach.nl.