Thuiswerken verplicht?

Tja we moeten onze verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van Covid19 ofwel het Corona virus. Dat betekend op dit moment geen handen schudden en thuis werken. Met het handenschudden hoef ik me niet in te spannen om een oplossing te bieden maar voor de thuiswerkplek wel. Wist u dat de werkgever altijd moet faciliteren volgens de EN en ARBO normen?. Nu heeft die werkgever geen focus daarop en dat kunnen we ons goed voorstellen. Dus ligt de verantwoordelijkheid bij de werknemer!.

Wat kunt u zelf doen? 1) – de werkomgevingcoach te laten komen voor advies 2) – vragen om adequaat meubilair 3)- op google kijken maar dat valt niet mee door de bomen het bos te zien.

“Oh je mag thuiswerken je bent het niet verplicht” dat is een veel gehoorde woordspeling. Helaas ook dan moet de werkgever faciliteren in het meubilair wat moet voldoen aan de NORM. Want krijgt u fysieke klachten en dat speelt al op na 2 dagen werken op de salon tafel vanuit het bankstel. Of u werkt aan de keuken tafel op een huiskamer stoel, meest voorkomende klachten: een houten achterwerk, pols klachten, rugklachten en veel pijn in de schouder en nek.

Bel ons voor een afspraak of klik op de offerte aanvragen.

Uncategorized